The Koç School

KOÇ OKULU

Lisede Eğitim

MEB (ULUSAL) PROGRAMI

Koç Okulu’nun Lise bölümü Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarını uygular ve 4 yıllık bir programdır. 9. sınıftan itibaren öğrencileri Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlar. Bu hazırlık, 11 ve 12. sınıflarda yoğunlaşır. 11. sınıftan itibaren Fen ve Matematik dersleri ağırlıklı olarak Türkçe işlenir.
MEB programıyla ilgili detaylı bilgilere, Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinden ulaşabilir, ders ve müfredat içeriklerini inceleyebilirsiniz: http://meb.gov.tr

ULUSLARARASI BAKALORYA – INTERNATIONAL BACCALAUREATE (IB) PROGRAMI

Koç Okulu’nda Lise öğrencilerinin ulusal diplomanın yanı sıra uluslararası bakalorya diploması alma fırsatı bulunmaktadır.

Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) iki yıllık bir eğitim programıdır. 10. sınıf öğrencilerine ve velilerine detaylı olarak tanıtılan IB programı, 11. sınıfta başlar. Dünyanın en iyi üniversiteleri nezdinde bir itibara sahip bu program dünya çapında 157 ülkede, 3421 okulda uygulanmaktadır. Programı 1996 yılından beri öğrencilere sunan Koç Okulu, Türkiye’de IB Diploma Programı’nı uygulayan ilk eğitim kurumudur.

IBDP, Matematik, Fen, Dil, Sosyal Bilimler gibi farklı disiplinlerin dengeli olarak derinlemesine işlenmesinin yanı sıra bu programa özgü unsurları da içerir. Bu unsurlar arasında Bilgi Kuramı, Araştırma Tezi ve CAS (Yaratıcılık, Spor, Toplum Hizmeti) yer alır. Program ana dilde eğitim ve kültür çalışmalarını kapsar ve öğrencilere uluslararası düşünme becerisini kazandırmayı hedefler. IB Programı, öğrencileri hem üniversite yaşamına hem de hayata hazırlamayı amaç edinir.

Öğrenci, programın fiziksel, entelektüel, duygusal ve etik yönünün yanı sıra okul öğretmenleri ve doğrudan IBO tarafından yürütülen kapsamlı değerlendirmeler yoluyla bir birey olarak yetişir.

IB Programını seçen öğrenciler, İleri ve Temel olmak üzere iki farklı seviyede sunulan seçenek içerisinden altı ders seçerler. Bu dersler arasında yabancı dil, sosyal ve doğa bilimleri, matematik ve sanat dersleri yer alır. IB Öğrenci Profiline göre, iyi öğrencilerin on ideal niteliği arasında sorgulayıcı, düşünen, iletişim ve öz eleştiri becerisine sahip, risk alabilen, bilgili, ilkeli, açık fikirli, duyarlı, ve dengeli olmak vardır. Bu nitelikler, öğrencilere ilham veren ve onlara motivasyon sağlayan özelliklerdir.

Ders içi etkinliklerin yanı sıra öğrenciler eğitimlerini, bilgi ve deneyimlerini aşağıdaki üç bileşenle zenginleştirirler:
-Araştırma becerileri ile bağımsız öğrenmeyi geliştiren “Bitirme Tezi” çalışması.
-Öğrencileri dil, mantık, duygu ve algıları yoluyla derinlemesine düşünerek eleştirel incelemelerde bulunmaya teşvik eden “Bilgi Kuramı” dersi,
-Öğrencilere öğrendiklerini sınıf ortamı dışında uygulama fırsatı sunan Yaratıcılık, Spor ve Toplum Hizmeti uygulamaları.

Koç Okulu’nun IB diploma programı hakkında detaylı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
2019 mezunlarının IB istatistiklerine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
IB diploma programı hakkında detaylı bilgiye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

LİSE ÖĞRETMEN PROFİLİ

• Toplam öğretmen sayısı:  168
  • Yerli öğretmen sayısı: 135
  • Uluslararası öğretmen sayısı: 33

MEZUN İSTASTİSTİKLERİ

Koç Okulu’nun  mezun istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

SAYILARLA KOÇ OKULU

• Lise öğrenci sayısı: 1047
  • Ortaokul öğrenci sayısı: 746
  • İlkokul öğrenci sayısı: 485
  • TOPLAM 2278 öğrenci

2023-2024 eğitim yılında;

• Liseye Türkiye genelinden en düşük 1,02/Erkek – 1,02/Kız yüzdelik dilim aralığında 63 öğrenci alınmıştır.
  • Koç Okulu, Ortaokuldan mezun olan 246 öğrenci Liseye devam etmektedir.

LİSE AKADEMİK BÖLÜMLERİ

Lise Akademik Bölümleri ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

LİSE KULÜP VE ETKİNLİKLERİ

Lise Kulüp ve Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.